Asked By: Kyle Martinez Date: created: Jun 15 2023

Contents

Waar ligt Jordanie op de kaart

Answered By: Richard Hughes Date: created: Jun 18 2023

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, behoort tot het continent Azië en ligt centraal in het Midden-Oosten. Jordanië grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever, Syrië, Saoedi-Arabië en Irak. Het land telt in totaal ongeveer 10,8 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 91.000 vierkante kilometer.

 • Van deze 91.000 vierkante kilometer is 90% woestijngebied.
 • In circa vijf uur vliegt u naar de hoofdstad Amman.
 • Hier woont bijna de helft van het totaal aantal inwoners.
 • In Amman zijn veel historische plekken te bewonderen zoals de Citadel van Amman en het Romeinse Amfitheater.
 • Enkele andere belangrijke plekken in Jordanië zijn Aqaba, Wadi Musa, de Dode Zee, Madaba en Jerash.

In en rondom deze plekken is verschillend Cultureel Erfgoed te vinden zoals de oude woestijnstad Petra en de Wadi Rum woestijn. Hierover staat meer bij hoogtepunten en tips.

Is Jordanië een duur land?

Is Jordanië een duur land? – In vergelijking met Nederland is Jordanië zeker een goedkoper land. Veel prijzen liggen ongeveer op de helft van wat wij in Nederland kwijt zouden zijn. Natuurlijk zijn de steden iets duurder dan de andere gebieden. In vergelijking met de omliggende landen is het een duurder land.

Wat voor kleding draag je in Jordanië?

Bagage en kleding Jordanie We adviseren je om de bagage tijdens je of je mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een koffer raden we sterk af. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot maximaal tien kilo per persoon.

 1. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen naar Jordanië die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).
 2. We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.
 3. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes in dit conservatieve, islamitische land absoluut taboe.

Een hoofddoek is echter niet nodig, behalve voor moskee-bezoek. Voor een eventueel bezoek aan het strand raden we de deelneemsters aan om een badpak mee te nemen en geen bikini. Het is nog beter om te zwemmen in een T-shirt en een korte broek om je te beschermen tegen de felle zon.

Een petje of zonnehoed, evenals een regen/windjack is in Jordanië zeer aan te raden. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden ook in dit land behoorlijk koud kan zijn (zie klimaattabel onder het kopje ‘weer en klimaat’). Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Omdat er tijdens deze reis door Jordanië enkele mogelijkheden zijn voor wandel- en klautertochten over de rotsen, zijn stevige wandelschoenen wenselijk. Deze zijn ook aan te raden voor de bezoeken aan de opgravingen tijdens deze reis. Vergeet ook niet warme kleding mee te nemen, een absolute noodzaak voor de koude nachten in de woestijn van Wadi Rum.

Asked By: Gabriel Powell Date: created: Nov 09 2022

Wat is de beste tijd om naar Jordanië te gaan

Answered By: Nicholas Torres Date: created: Nov 10 2022

Jordanië beschikt over een afwisselend klimaat. Het weer kan sterk variëren, afhankelijk van de plaats en periode. Het weer in Jordanië is in de zomer – vooral in de woestijnen en de Jordaanvallei – zinderend warm, terwijl in de winter het in de woestijnen kan vriezen en sneeuwen.

De beste tijd voor Jordanië rondreizen is in het voorjaar (van maart tot en met mei) en in het najaar (van september tot en met november). De beste tijd om Jordanië te bezoeken is in het voorjaar en het najaar, wanneer het overdag aangenaam warm is met een temperatuur van gemiddeld 25°C en het ‘s nachts afkoelt.

Dit klimaat is ideaal voor een rondreis en perfect om de mooiste bezienswaardigheden te ontdekken. De zomermaanden brengen ook uitstekend weer met zich mee: veel zon, weinig tot geen regen en hoge temperaturen. Reist u in de zomer door Jordanië? Houdt u er dan rekening mee dat u altijd een hoofddeksel, zonnebril en een flesje water meeneemt, om u zo te beschermen tegen de warmte.

Kan je met euro betalen in Jordanië?

Geldzaken – Betaalmiddelen De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse dinar (JOD). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1, 5, 10, 20 en 50 JOD. Al deze biljetten zijn zeer gangbaar, echter is het altijd verstandig om voldoende kleine coupures op zak te hebben.

 • Op sommige plekken lastig kan zijn om wisselgeld te krijgen.
 • De JOD is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.
 • Dat houdt in dat de koers tussen beide valuta’s altijd hetzelfde is, namelijk 1 USD = 0.708 JOD U kunt uw creditcard in Jordanië redelijk gebruiken.
 • U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken.

Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen, vooral buiten de grote steden is het hebben van contant geld noodzakelijk. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft! De in- en uitvoer van geld in Jordanië is volledig vrijgegeven.

Er zijn dus geen in- of uitvoer limieten. Geld opnemen in Jordanië Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan op veel plekken in Jordanië. De meeste geldautomaten hebben een limiet van 250 JOD per transactie (dit kan per geldautomaat verschillen), als u meer wilt opnemen zult u dit dus in meerdere keren moeten doen.

U kunt met de meeste Nederlandse bankpassen maximaal €500 per kaart per dag opnemen in het buitenland. Houdt u hier dus rekening mee voordat u op vakantie gaat. Tevens dient u uw bankpas op wereldstand te zetten, aangezien u buiten de Europese Unie reist.

Houd er rekening mee dat u buiten de Eurozone pint en dat er voor iedere transactie kosten worden berekend. Probeer het aantal transacties dus zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan het buiten de grote steden soms lastig zijn om geld op te nemen, zorg er dus voor dat u voldoende contant geld bij u heeft.

Het is altijd aan te raden om een buffer in alternatieve valuta achter de hand te houden in geval van nood. In Jordanië kunt u dit het beste doen in Amerikaanse dollars, aangezien de JOD is gekoppeld aan de USD. Andere alternatieven zijn andere grote valuta’s als euro’s of een van de valuta’s uit de Golfstaten.

Let wel op: oude of beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd. Betaalgewoonten in Jordanië Het geven van fooi in Jordanië is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Wij zouden u daarom aanraden om een kleine fooi te geven als u tevreden bent over de diensten die u zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers.

Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo’n 10% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven. Afdingen in Jordanië is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen.

Flesje water: 0,30 JOD Goedkope eenpersoonsmaaltijd: 5,00 JOD Buskaartje: 0,50 JOD
Cappuccino: 2,70 JOD Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 15,00 JOD Benzine 1 liter: 0,70 JOD
You might be interested:  Que Faire A Salou

Hoe lang is het vliegen naar Jordanië?

Vluchtduur. De vlucht naar Amman duurt ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Asked By: Antonio Coleman Date: created: Jun 15 2022

Wat kost een cola in Jordanië

Answered By: Lawrence Phillips Date: created: Jun 18 2022

Kosten voor eten en drinken Jordanië – De kosten voor eten en drinken in Jordanië zijn afhankelijk van in welke restaurants je gaat eten tijdens je reis. In een goed restaurant dat goed beoordeeld is op Tripadvisor kost een hoofdgerecht gemiddeld €12.

Maar je kan ook een stuk goedkoper eten in Jordanië. Zo kan je bijvoorbeeld in Amman bij een straattentje al een broodje falafel eten voor €1. Een 1,5 liter fles water kost €0,50 in de winkel en een cola in een restaurant kost €1,20. Soms ben je afhankelijk van het eten in je hotel zoals bij een bedoeïenen kamp in Wadi Rum of wanneer je bij een kamp in Dana slaapt.

Hier betaal je voor het diner vaak ook zo’n €12. Dit is dan meestal een erg goed buffet. Verblijf je in een stad zoals Wadi Musa bij Petra of in Akaba dan heb je veel meer keuze en is er altijd wel een goedkoop restaurantje te vinden waar je voor een paar euro kan eten. Je kan op verschillende manieren rondreizen in Jordanië. Reizen met het openbaar vervoer is de goedkoopste manier (ongeveer €1 per uur reizen) maar vergt wel wat geduld. Er zijn namelijk geen vaste vertrek- en aankomsttijden want de bussen vertrekken vaak pas als ze vol zitten.

Daarbij gaat er soms maar één bus per dag van de ene naar de andere bestemming. Niet heel ideaal dus en daarom reist bijna iedereen in Jordanië met een huurauto. Je kan al een auto huren in Jordanië vanaf €41 per dag inclusief volledige verzekering. De prijzen hangen natuurlijk sterk af van wat voor auto je boekt en voor welke periode.

Wij waren ongeveer €120 aan benzine kwijt voor een rondreis van 12 dagen. Lijkt het je wat om een auto te huren in Jordanië? Check dan ook even onze,

Asked By: Gilbert Russell Date: created: Sep 10 2023

Wat kost een biertje in Jordanië

Answered By: Isaac Jackson Date: created: Sep 11 2023

Eten en drinken in Jordanië – Tijdens de groepsrondreis door Jordanië ontbijten en dineren we meestal in buffetvorm in de hotels. Voor de lunch wordt vaak een geschikt restaurant uitgezocht. De Jordaanse keuken is zeer gevarieerd. Er wordt veel rijst, dadels, kip, vis, lamsvlees, nootjes, falafel (onder andere gemaakt met kikkererwten) en salade gegeten.

 • Erg lekker is mansaf (lamsvlees met yoghurt en rijst), magloubah (rijst, diverse groenten en kip of vlees), shawerma en de diverse mezze (voorgerechten).
 • Er wordt vaak gebruikt gemaakt van specerijen, zoals kardemom, za’atar en komijn.
 • Het eten is smaakvol en niet heel erg pittig.
 • De controle op voedsel en hygiëne in restaurants is streng.

De desserts zijn vaak zoet, zoals Umm Ali (een soort broodpudding), baklava en kunafa. Indien u een glutenvrij dieet heeft, is het aan te raden om zelf producten vanuit Nederland mee te nemen. De Jordaanse restaurants zijn hier helaas nog niet goed op ingesteld.

 • Alcohol is in een aantal winkels met een drankvergunning te koop.
 • In de grote hotels, bars, nachtclubs en in sommige restaurants met een drankvergunning wordt alcohol geschonken.
 • Dit vaak is erg prijzig, vooral in toeristische plaatsen.
 • Het is verboden om in het openbaar alcohol te drinken.
 • Tijdens onze reis wordt niet in alle hotels alcohol geschonken.

Een glas bier of lokale wijn kost in hotels vanaf 6,50 euro, frisdrank vanaf 2,50 euro, verse vruchtensap vanaf 4 euro en een eenvoudig lunchgerecht vanaf 9,50 euro. Vers limoensap met munt is een aanrader. Een kop koffie in een van de vele moderne koffiezaken is prijzig, maar in een eenvoudig koffietentje vaak stukken goedkoper.

Asked By: Nathan Clark Date: created: Apr 06 2023

Hoe te kleden in Jordanië

Answered By: Owen Ramirez Date: created: Apr 06 2023

Taxi’s – Er zijn twee verschillende soorten taxi’s in Jordanië. Er zijn servicetaxi’s die volgens een vaste route rijden. Deze route staat in het Arabisch op de deur vermeld. Onderweg stoppen ze om meer mensen mee te nemen. Daarnaast zijn er de taxi’s zoals wij die kennen, met een meter voor de ritprijs.

Deze meter moet officieel aan staan, maar dat is niet altijd het geval. Geef in dat geval aan dat je de meter wilt gebruiken. Als ze dit niet doen, spreek dan van tevoren de ritprijs af. Hierbij moet je wel onderhandelen. ‘s Avonds laat hebben de meeste taxi’s hun meter niet meer aan en zul je dus ook van tevoren je ritprijs moeten onderhandelen.

Tegenwoordig heb je in de meeste grote en toeristische plaatsen ook Uber (behalve bij de luchthaven). Elektriciteit De netspanning in het gehele land bedraagt 220 Volt (50 hertz). Er wordt ook gebruik gemaakt van een ander stopcontact, veelal voor een Engelse stekker, dus je hebt een adapter of wereldstekker nodig.

Deze kun je kopen bij de meeste warenhuizen en reiswinkels in Nederland. Fotografie & filmen Zorg dat je SD-kaartjes voldoende ruimte hebben om al die mooie foto’s te kunnen nemen tijdens jouw vakantie in Jordanië en zorg dat je genoeg stroom hebt. Mocht je onverhoopt toch te weinig geheugenruimte hebben, dan kun je in de grotere winkelcentra in de grote steden een SD-kaartje kopen en vaak ook accu’s of opladers.

Jordanië is een heel fotogeniek land en je zult dan ook veel foto’s en filmpjes maken. Men is gewend aan toeristen die gebouwen, landschappen en mensen fotograferen. Vraag echter altijd om toestemming als je mensen wilt fotograferen, vooral als je een vrouw of een biddend persoon wilt fotograferen.

 1. Let op: militaire gebouwen en terreinen, luchthavens, havens en politie mogen niet gefotografeerd worden.
 2. Leding Het is belangrijk dat je in Jordanië gepaste kleding draagt.
 3. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je beter niet met blote schouders en blote knieën rond kunt lopen.
 4. Dus geen hemden, mouwloze shirts of topjes met spaghettibandjes.

Voor vrouwen geldt dat ruim zittende kleding de voorkeur verdient en een badpak verdient de voorkeur boven een bikini. Vrouwen kunnen rokken dragen maar over de knie en het liefst nog wat langer. Mannen kunnen een korte broek dragen maar een lange broek wordt meer gewaardeerd.

Asked By: Simon Perry Date: created: Jul 22 2022

Wat draag je als vrouw in Jordanië

Answered By: Geoffrey Lewis Date: created: Jul 22 2022

Bagage en kleding Jordanië Vrouwen kunnen het beste jurken of broeken dragen tot minstens op de knie. Zorg er ook voor dat je schouders bedekt zijn. Topjes met spaghettibandjes worden zeker niet gewaardeerd. Op het strand van Aqaba zijn badpakken geschikter dan bikini’s; met name op de publieke stranden is de bevolking niet gewend aan de ‘blote’ toeristen.

 1. De lokale vrouwelijke bevolking draagt zowel oosterse als westerse kleding.
 2. Een vrouw in een spijkerbroek of jurk is volkomen normaal.
 3. Daarnaast lopen er nog veel vrouwen rond, gehuld in de lange zwarte chador, in sommige gevallen ook met een volledig gesluierd gezicht.
 4. Bedoeïenenvrouwen zijn meestal gehuld in kleurrijke jurken en hoofddoeken.
You might be interested:  Est-Ce Que Je Suis Concerné Par La Réforme Des Retraites

Mannen zullen meestal geen problemen hebben als ze rondlopen in (niet te) korte broeken, maar er kan wel flink naar dit ‘excentrieke’ gedrag gestaard worden. Lange broeken worden zeker meer gewaardeerd. Veel lokale mannen dragen een jalabiyyeh (lange oosterse jurk), waarop ze bijna altijd een colbert dragen van westerse snit.

Anderen zijn volledig westers gekleed. Veel mannen dragen nog wel een rode of zwarte hoofddoek, de keffiyeh, Natuurlijk behoor je een moskee altijd blootsvoets te betreden. Kleed je een beetje conservatief als je een moskee wilt betreden. Mannen in korte broek lopen het risico niet in de moskee toegelaten te worden, omslagdoek of niet.

In het zomerseizoen kun je het beste makkelijke kleding meenemen (liever dus geen shorts, minirokken of hemdjes), goede dichte loopschoenen, eventueel sandalen, een zonnebril, zonnehoed of sjaal, badkleding en een trui of dunne jas voor de avonden. In de winter is een regenjas geen overbodige luxe.

 1. Daarnaast kun je het beste een paar dikke truien, een warme jas, stevige wandelschoenen en eventueel wat luchtigs voor een zonnig dagje meenemen.
 2. Denk bij het samenstellen van je bagage aan: hoofddeksel, zonnebril, zonnebrandmiddelen, lakenzak, toiletartikelen, een reisapotheek, je eigen medicijnen (in je handbagage, eventueel met een verklaring van de arts), foto- of filmapparatuur en voldoende geheugenkaarten, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage in het vliegtuig), schrijfwaren, boeken, paspoort, bankpasje, geld, kopieën van je paspoort en visum, printje van de vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, de boekingspapieren van deze reis.

Eventueel kun je nog meenemen: verrekijker, paraplu (handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon), landkaart, spelletjes, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep. Dit alles verpak je in een weekendtas (op wieltjes), backpack of zachte reiskoffer (tenzij een harde koffer echt onmogelijk is),

Asked By: Logan Patterson Date: created: Sep 18 2023

Kun je kraanwater drinken in Jordanië

Answered By: Jesus Butler Date: created: Sep 21 2023

Drinkwater –

Het kraanwater in Jordanië is niet veilig om te drinken. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, enzovoorts) moet altijd eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen. Alleen in de duurdere hotels die een eigen voorziening hebben om water te zuiveren, kan het water uit de kraan worden gedronken. Overigens is water in Jordanië een schaars goed en verspilling ervan is uit den boze.

Asked By: Thomas Rodriguez Date: created: May 28 2022

Hoe veilig is Jordanië als vakantieland

Answered By: Landon Gonzalez Date: created: May 31 2022

Terrorisme – Jordanië maakt deel uit van de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering IS (Islamitische Staat). In het hele land is een beperkt risico op terroristische aanslagen maar blijf alert op plaatsen waar veel mensen komen.

Heb je visum nodig voor Jordanië?

Indien u geen Jordan pass neemt kunt u het visum aanvragen bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. Een toeristenvisum voor 1 inreis kost ca. € 70,- en dient contact betaalt te worden. Het visum is 2 maanden geldig waarvan u maximaal 1 maand in het land mag verblijven.

Wat kost een visum voor Jordanië?

Kosten en geldigheid visum Jordanië Een visum voor Jordanië is 30 dagen geldig en kost 40 JOD, ongeveer 50 euro. Verblijf je korter dan drie nachten in Jordanië? Dan betaal je nog een exit fee van 10 JOD, zo’n 12 euro.

Wat is een wadi in Jordanië?

Een wadi is de Arabische benaming voor een dal of vallei. In Jordanië vind je meerdere wadi’s waar je mooi kunt wandelen, zwemmen of relaxen. Sommige wadi’s zijn erg bekend en dus ook erg druk bezocht, maar er is één wadi die nog niet ontdekt is door het massatoerisme en dat is Wadi Bin Hammad, Que Faire En Jordanie

Is eten in Jordanië duur?

Eten en drinken – € 650,- – Eten en drinken is in Jordanië goedkoper dan in Nederland maar duurder dan ik vooraf had verwacht. Hoewel het wel heel erg uitmaakt waar je bent. In een hotel aan de dode zee betaalden we bijvoorbeeld 3JOD voor een colaatje. Bij de Bernice Beach club betaalden we voor de lunch omgerekend €50,-. Voor een uitgebreid lokaal buffet bij ons hostel in Petra betaalden we €49,- ook voor een pizzamaaltijd in Petra kwamen we op een vergelijkbaar bedrag uit. Alleen in het nog niet toeristische As-Salt en in Kerak lukte het om met zijn vieren een maaltijd te hebben voor minder dan €30,- Wanneer je bij een restaurant eet is het menu de hele dag hetzelfde. Ook in de middag eet je dus vaak warm. Wil je gewoon even een broodje dan moet je naar de bakker of de supermarkt. In de supermarkt betaal je voor een grote fles water meestal 1JOD, in Petra betaal je voor een klein flesje water 1JOD. Kortom de kosten van eten en drinken in Jordanië zijn heel erg afhankelijke van de locatie en het restaurant dat je kiest. Ook maakt het uit of je twee keer per dag uit eten gaat of niet. Wij hebben als het warm is vaak niet zoveel honger en de porties in Jordanië zijn ook best groot.

Asked By: Richard Flores Date: created: May 10 2023

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Jordanië

Answered By: Logan Anderson Date: created: May 10 2023

Dat mag u natuurlijk zelf weten. Maar neemt u € 10.000 of meer mee? Dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. Kies uw situatie:

Ik neem minder dan € 10.000 mee Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u:

dit bedrag in euro’s of in andere valuta meeneemt dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of ‘waardedragers’ zoals goud en gouden munten

Ik blijf binnen de EU. En neem € 10.000 of meer mee Als u Nederland in- of uitreist, hoeft u niet uit uzelf aangifte te doen bij de Douane in Nederland. Wel kan de Douane u – bijvoorbeeld bij een controle – verplichten een ‘kennisgevingsaangifte’ te doen van geld, waardevolle goederen en documenten die betrekking hebben op vermogensbestanddelen met een waarde van € 10.000 of meer.

Maar dat hoort u dan van de Douane. U hoeft geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. In andere EU-landen gelden soms andere regels en moet u misschien wel aangifte doen bij de Douane als u dat land binnenkomt of uitgaat. Vraag dat na bij de Douane in het land van uw vertrek of bestemming,

Het is niet belangrijk of u:

dit bedrag in euro’s of in andere valuta meeneemt dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of ‘waardedragers’ zoals goud en gouden munten

Het maakt ook niet uit of het geld van uzelf is of van iemand anders. Ik reis de EU in of uit. En neem € 10.000 of meer mee Dan moet u aangifte doen van liquide middelen bij de Douane. Onder aan de pagina kunt u het aangifteformulier downloaden. U vult dat in en geeft het af bij de Nederlandse Douane wanneer u vanuit Nederland de EU uitreist of wanneer u van buiten de EU in Nederland aankomt.

Als u vanaf Schiphol vertrekt: doe dan aangifte bij de Douane in vertrekhal 3 (kantoor Tax refund/OB-teruggave). Als u vanaf een ander vliegveld vertrekt: ga dan naar de Douane.

You might be interested:  Que Faire D'Un Lys Après Floraison

Let erop dat u aangifte doet vóórdat u uw ruimbagage incheckt en door de beveiligingscontrole gaat. Komt u van buiten de EU aan in Nederland? Kies dan de ‘rode uitgang’ als u bij de Douane bent. Dat is de uitgang voor als u goederen hebt aan te geven bij de Douane. U kunt daar dan aangifte doen. Let erop dat u ook aangifte moet doen als u bijvoorbeeld per boot of auto de EU binnenkomt of verlaat.

Asked By: Noah Perry Date: created: Jun 18 2023

Hoeveel fooi geef je in Jordanië

Answered By: Sebastian Robinson Date: created: Jun 19 2023

Bij de meeste duurdere restaurants is de service al bij het bedrag inbegrepen. Is dit niet het geval, dan geldt een fooi van ongeveer 10%. Dit geldt ook voor taxichauffeurs, bovenop het op de meter aangegeven bedrag. Fooien zijn de olie die alles in het Midden-Oosten soepel laten draaien.

 • Mensen die diensten aan je verlenen (je bagage dragen, deuren openhouden en kamer schoonmaken) verwachten een fooi.
 • De buschauffeur (en eventuele bijrijder) verwachten een fooi voor de week waarin ze de groep rondrijden, tenminste als ze naar tevredenheid hun werk hebben gedaan.
 • Een richtlijn voor de buschauffeur is € 1 à € 2 per reiziger per dag.

De Engelstalige lokale reisbegeleider verwacht aan het einde ook een fooi, als hij/zij het werk goed heeft gedaan. Onze richtlijn is € 3 à 4 per reiziger per dag van de reis.

Kan je water uit de kraan drinken in Jordanië?

Drinkwater –

Het kraanwater in Jordanië is niet veilig om te drinken. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, enzovoorts) moet altijd eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen. Alleen in de duurdere hotels die een eigen voorziening hebben om water te zuiveren, kan het water uit de kraan worden gedronken. Overigens is water in Jordanië een schaars goed en verspilling ervan is uit den boze.

Wat kost een biertje in Jordanië?

Prijzen in restaurants in Jordanië.

Maaltijd goedkoop Restaurant 5.10 EUR (3.20-10)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang) 6.10 EUR (3.90-9.00)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles) 6.40 EUR (4.80-8.40)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles) 0.47 EUR (0.32-0.64)
Water (0.33 liter fles) 0.34 EUR (0.32-0.51)

Kun je alcohol drinken in Jordanië?

Eten en drinken Jordanië | Shoestring Drinkwater in Jordanië: Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Koop flessen gezuiverd drinkwater, dat kan overal wel. Let er wel op dat de flessen hun oorspronkelijke sluiting hebben. IJsklontjes in je cola kun je beter vermijden, die worden immers gemaakt van leidingwater.

 1. Poets ook je tanden met flessenwater.
 2. Maaltijden in Jordanië: De Arabische keuken zal voor de meeste West-Europeanen grotendeels onbekend zijn.
 3. Er bestaan grote regionale verschillen; in Tunesië of Egypte eet men anders dan in Jordanië.
 4. De Jordaanse gerechten hebben vaak invloeden uit andere landen aan de Middellandse Zee en van traditionele Arabische gerechten.

Het is verstandig om de eerste dagen wat spaarzaam toe te tasten om aan de ingrediënten te wennen, hoe lekker sommige dingen ook zijn. In principe kun je alles eten, maar vermijd onfris uitziende stalletjes op straat, vooral in de zomer, en ongaar vlees van het spit.

 • Gerechten die langere tijd in bakken warm worden gehouden zijn een broedplaats van bacteriën.
 • Pas wel op met rauwkost, mayonaise en consumptie-ijs.
 • De melk wordt gepasteuriseerd.
 • Enkele van de te nuttigen gerechten zijn de volgende: shoarma (gemarineerd lamsvlees dat aan een grote spies is gestoken en waarvan dunne plakjes worden afgesneden), kibbih (gefrituurde balletjes gemaakt van een mix van vlees met bloem en uitjes), felafel (gefrituurde balletjes van kikkererwtenpasta, opgediend in brood), hummus (kikkererwtenpasta, gemixt met een sesampasta, knoflook en citroen), fuul ( bruine bonen, knoflook en citroen, met veel olie), kebab (gegrild gehakt), shis kebab (stukjes lamsvlees aan het spit, gegrild op houtskool), laban (yoghurt), khobz (plat en rond brood, dat bij bijna alle andere gerechten gegeten wordt, en dat bovendien vaak dienstdoet als ‘lepel’).

Een typisch bedoeïenengerecht is mensaf ; het bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten. Zoals al eerder gezegd verbiedt de islam het eten van varkensvlees, en je zult het dan ook op geen enkele menukaart aantreffen. Vraag hier in een restaurant dan ook niet naar, je beledigt de mensen er diep mee.

 1. Wie geen vlees wil, kan een groentegerecht nemen.
 2. De bekendste zijn: karnabit maqli (geroosterde bloemkoolroosjes met sesamsaus), badhinjan mahshi (gevulde aubergine in tomatensaus) en mnazalet banadora (gevulde tomaten).
 3. De desserts zijn allemaal heel zoet, en bestaan meestal uit bladerdeeg met noten, doordrenkt met honing.

Alcoholische dranken: Ondanks het verbod door de islam, is alcohol overal verkrijgbaar (behalve gedurende de ramadan) en wordt veelvuldig gedronken. De hier geproduceerde wijnen zijn volgens wijnkenners niet echt goed. In Jordanië wordt Amstel gebrouwen en hier verkoopt men ook veel importbier.

 1. De Arabieren drinken ook arak, voor, tijdens en na het eten.
 2. Arak is een anijsdistillaat, dat op de Griekse ouzo lijkt en hetzelfde is als de Turkse raki,
 3. Arak wordt aangelengd met water.
 4. Als je geen alcohol drinkt, kun je je tegoed doen aan verse vruchtensappen (banaan, sinaasappel, citroen, enz.), maar let er dan wel op of je sapje wordt aangelengd met water.

Frisdrank is ook verkrijgbaar. Thee en koffie: De zwarte, hete, zoete thee is de nationale drank bij uitstek. Deze shai wordt overal geserveerd in kleine glaasjes. Als je geen suiker wilt, kun je dat aangeven: b’dun shakar, Ook koffie is hier erg geliefd, vooral Turkse koffie.

Die wordt opgekookt met suiker en geserveerd in een soort poppenservies. Laat het bezinksel eerst even zakken. Je kunt ook Arabische koffie nemen op je of je, Die wordt meermalen opgekookt en daardoor steeds geconcentreerder. Hij wordt flink met kardemom gekruid en dat geeft de koffie een apart en lekker aroma.

Als je bij de bevolking thuis komt, zul je meestal deze Arabische koffie geserveerd krijgen, ook als je thee bestelt. Minimaal drie kopjes drink je uit beleefdheid, daarna kun je je hand op je kopje leggen, ten teken dat je genoeg hebt. Restaurants: De Arabische keuken vind je in eenvoudige vorm in kleine eetlokalen en in exotische, uitgebreide vorm in de duurdere restaurants.

Asked By: Jacob Sanchez Date: created: Aug 31 2022

Wat is de beste tijd om naar Jordanië te gaan

Answered By: Mason Martin Date: created: Sep 03 2022

Beste reistijd Jordanië De beste reistijd voor Jordanië is in het voorjaar en najaar, De temperaturen zijn dan aangenaam en heb je de minste kans op neerslag. Wil je toch tijdens de zomervakantie juni t/m augustus naar Jordanië? Houd er dan rekening mee dat dit de heetste periode is.

Het beste is dan of heel vroeg bepaalde bezienswaardigheden te bezoeken of in de avond. Over het algemeen kun je Jordanië opslitsen in een hoog- en laagseizoen. Hoogseizoen De beste maanden om te reizen zijn maart tot en met mei, oktober en november. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 30 graden, dus heerlijk zomerweer zonder dat het te heet wordt.

Perfect vakantieweer en ideaal weer om excursies te doen. November is het einde van het hoogseizoen: de prijzen zijn lager, het is minder druk en de temperatuur is aangenaam. goede prijzen. Let er op dat het in het najaar vroeg donker is, namelijk rond 18:00 uur.

Related Question Answers