Asked By: Philip Wright Date: created: Dec 18 2022

Contents

Is Sri Lanka veilig om op vakantie te gaan

Answered By: Leonars Ward Date: created: Dec 21 2022

Algemene veiligheid in Sri Lanka Reist u naar Sri Lanka? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend. Informatie over de algemene veiligheid in Sri Lanka

 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Actuele crisis Sri Lanka wordt momenteel geconfronteerd met een moeilijke economische situatie, De politieke spanningen in het land zijn echter sinds enige tijd gekalmeerd. Het blijft weliswaar nodig om een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen en rekening te houden met de volgende elementen :

 • Het land worstelt met bevoorradingsproblemen, d ie voor tekorten zorg en, Lokale autoriteiten kunnen ook de rantsoenering van brandstof opleggen, en er kan stroomuitval zijn. Het gebrek aan brandstof maakt reizen op het eiland moeilijk.
 • Gezien het groeiende tekort aan medicijnen raden we reizigers die een speciale medische behandeling nodig hebben aan om waakzaam te zijn en voldoende medicijnen mee te nemen.
 • Sinds 31 maart 2022 vinden er regelmatig betogingen plaats (voornamelijk in stedelijke centra). Vermijd betogingen of grote bijeenkomsten en volg het advies van de lokale autoriteiten op.

We raden reizigers in en naar Sri Lanka ten zeerste aan om zich te registreren op het online reizigersplatform, Terrorisme Het land heeft in het verleden terroristische aanvallen meegemaakt. Het risico op een nieuwe terroristische aanval bestaat. Reizigers worden dus aangeraden waakzaam te zijn.

Als u in Sri Lanka bent, raden wij u aan waakzaam en voorzichtig te zijn, en de instructies en adviezen van de lokale autoriteiten en veiligheidspersoneel strikt op te volgen. Vermijd samenscholingen, erediensten en openbare plaatsen. Etnische en religieuze spanningen Hoewel de situatie in Sri Lanka de laatste jaren voortdurend is verbeterd, blijven etnische en religieuze spanningen onderhuids aanwezig.

Sporadisch geweld kan niet worden uitgesloten. Vermijd politieke manifestaties of spontane samenscholingen. Volg altijd goed het lokale nieuws op. Ook in de noordelijke en oostelijke provincies is de situatie sterk verbeterd. Toeristen die naar de noordelijke provincie willen reizen hoeven geen bijzondere toelating meer aan te vragen bij het leger.

De heropbouw van toeristische infrastructuur is er aan de gang, al blijven er zones die ontmijnd moeten worden. Wees voorzichtig en informeer u over de staat van de wegen en hotelaccommodatie. Vermijd militaire installaties en wees waakzaam voor elke signalisatie van landmijnen. Criminaliteit Kleine criminaliteit neemt toe in de toeristische gebieden.

Er zijn ook meer gevallen van diefstal, kredietkaartfraude en aanranding. Wij raden u aan om steeds waakzaam te blijven, vooral als u als vrouw alleen door het land reist. Wees voorzichtig met mensen die informeel hun diensten aanbeiden aan toeristen op de luchthaven, op toeristische plaatsen en via het internet.

Asked By: James Jackson Date: created: Feb 05 2023

Is Sri Lanka leuk voor vakantie

Answered By: Christian Cox Date: created: Feb 07 2023

Ongerepte binnenlanden – Sri Lanka is één van de groenste landen van Zuidoost-Azië en haar naam betekent niet voor niets ‘beeldschoon eiland’. Van ruige bergen, tropische regenwouden tot langgerekte theevelden, de natuurlandschappen zijn ontzettend verrassend en divers.

Veel natuurgebieden zijn beschermd en ook al is het land klein, de dieren zijn er groot! Sri Lanka is één van de mooiste landen van Azië om wildleven te spotten. De nationale parken zijn relatief toegankelijk en de diversiteit aan leefgebieden en dierensoorten is uitzonderlijk. Word overweldigd door kuddes olifanten, fascinerende luipaarden en duizenden bontgekleurde vogels,

Pak je verrekijker en haal het meeste uit de Sri Lankaanse wildernis, Naast de vele beschermde natuurparken tref je in de Hill Country glooiende theevelden zover het oog reikt. Maak ‘s werelds mooiste treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya en geniet van de adembenemende omgeving langs groene theeplantages, heuvelachtig landschap, watervalletjes en lieflijke dorpjes vanwaar de lokale bevolking je enthousiast nazwaait.

Is Sri Lanka een aanrader?

Reizen in Sri Lanka: 10 dingen die je vooraf moet weten Sri Lanka is een perfecte bestemming voor een mooie rondreis vol cultuur en natuur. Het is super divers, niet al te groot en een compleet andere wereld. Reizen door Sri Lanka voelt op veel plekken nog authentiek aan en je kunt al in een week of twee heel veel zien en doen.

Is Sri Lanka duur?

Is Sri Lanka een duur of goedkoop? – Hoewel duurder dan Zuidoost-Azië en, Sri Lanka is goed betaalbaar. Tijdens het hoogseizoen stijgen de prijzen van accommodatie en vervoer. Zeker in het laagseizoen kun je in Sri Lanka prima rondkomen van een klein budget.

Asked By: Robert Brooks Date: created: Mar 31 2023

Wat voor kleding mee naar Sri Lanka

Answered By: Noah Hayes Date: created: Apr 01 2023

Sri Lanka – Welke kleding moet ik meenemen naar Sri Lanka? De beste kleding om naar Sri Lanka mee te nemen is makkelijk zittende, lichte vrijetijdskleding. Natuurlijke stoffen, met name katoen, zijn uitstekend geschikt om in een tropisch land te dragen.

De soms brandende zon vereist bescherming, zoals een hoofddeksel en zonnebrandmiddel. Voor een enkele koele avond, en tevens als bescherming tegen de muggen, is een warmer kledingstuk aanbevolen. Een (reis)paraplu is handig, niet alleen voor een regenbui maar tevens te gebruiken als parasol. Overnacht u in hooggelegen gebieden neem dan warmere kleding mee (zeker in de koele periode!).

Tijdens een bezoek aan de tempels dient u uw schouders en knieën te bedekken. Ook goede wandelschoenen zijn essentieel in Sri Lanka. : Sri Lanka – Welke kleding moet ik meenemen naar Sri Lanka?

Hoeveel uur is het vliegen naar Sri Lanka?

Hoelang is het vliegen naar Sri Lanka – Rechtstreeks vanuit Schiphol vlieg je in ongeveer 9,5 uur naar Sri Lanka. Het tijdsverschil met Sri Lanka is 3 uur 30 minuten later. Wanneer het in Nederland 09:00 uur is, is het in Sri Lanka 12:30 uur. Que Faire Au Sri Lanka

Asked By: Julian Hill Date: created: Jun 13 2022

Wat kost een reis naar Sri Lanka 3 weken

Answered By: Lawrence Wilson Date: created: Jun 16 2022

Budget Sri Lanka: wat zijn de totale kosten van drie weken Sri Lanka? – Al met al is het vliegticket natuurlijk de grootste kostenpost geweest van onze reis naar Sri Lanka. Eenmaal daar gaven wij aan dagelijkse dingen niet meer zoveel geld uit. Slapen en eten kun je in Sri Lanka zo duur maken als je zelf wilt, maar als backpackers kozen wij vaak voor low-budget opties.

 • Basic accommodaties en eten in simpele restaurantjes met hier en daar een kleine uitschieter.
 • In totaal gaven wij op deze manier in Sri Lanka €590,- per persoon uit aan slapen, eten, vervoer en toegangsprijzen.
 • Dit komt neer op een dagbudget van ongeveer €28,- per persoon.
 • Onze totale kosten van drie weken reizen door Sri Lanka komen neer op €1265,- per persoon, inclusief visum en vliegticket.
You might be interested:  Piscine Trouble Que Faire

Persoonlijk vond ik reizen door Sri Lanka erg goedkoop en zeker een aanrader voor backpackers en low-budget reizigers. Wat vind jij van onze kosten voor drie weken Sri Lanka? Valt dit budget jullie mee of tegen? *Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Hoe lang duurt visum Sri Lanka?

Levertijd en spoedlevering – Visa voor Sri Lanka worden gemiddeld na 4 dagen toegekend. U ontvangt dan een e-mail, waarmee u uw visum kunt bekijken en downloaden. Gaat u al binnen een week op reis? Vink dan in het aanvraagformulier aan dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering.

Asked By: Gerld Alexander Date: created: Jun 10 2022

Hoe kom je in Sri Lanka

Answered By: Alfred Carter Date: created: Jun 10 2022

Hoe kom je in Sri Lanka? – Sri Lanka ligt in Azië, voor de zuidoostkust van India. De makkelijkste manier om er te komen, is natuurlijk met het vliegtuig, De internationale luchthaven van Sri Lanka ligt in het noordwesten van het land, tussen de hoofdstad Colombo en de stad Negombo,

Wat te kopen in Sri Lanka?

Voor shoppers is er een aantal typisch Sri-Lankaanse producten die je hier voor weinig kunt kopen. Edelstenen, kleding, batik, thee en ambachtelijk vervaardigde meubelen zijn het meest in trek. Voor edelstenen ga je naar Ratnapura, van oudsher dé stek voor glimmende stenen.

Asked By: Robert Williams Date: created: Jul 24 2022

Wat is het mooiste deel van Sri Lanka

Answered By: Antonio Coleman Date: created: Jul 25 2022

9. Sigiriya & Pidurangala – sigiriya Misschien wel één van de mooiste plekken van Sri Lanka is Sigiriya, ook wel Lion’s Rock genoemd. Hoog bovenop de rots bezichtig je de restanten van het paleis van koning Kasyapa. Het is een zware klim naar boven, maar het waanzinnige uitzicht over de omgeving is zeker de moeite waard.

Asked By: Jeffery Wood Date: created: Aug 13 2023

Wat voor kleding mee naar Sri Lanka

Answered By: Herbert Martinez Date: created: Aug 16 2023

Handige informatie – Soort tas meenemen Voor deze groepsreis mag je zelf beslissen of je graag een koffer, backpack of weekendtas meeneemt. Meer informatie over de voordelen en nadelen van verschillende soorten tassen kun je vinden op onze backpack of koffer supportpagina.

Waardevolle spullen Wat ons betreft is het aan te raden zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen. Het meenemen van waardevolle spullen is altijd op eigen risico, Je bent zelf verantwoordelijk voor het veilig opbergen van je waardevolle spullen en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen. Uiteraard doen ook wij ons best om je daarbij te helpen.

Reisvaccinaties Controleer of er vaccinaties worden verplicht of aanbevolen via deze link van de GGD, Wij raden je altijd aan het zekere voor het onzekere te nemen m.b.t. aanbevolen reisvaccinaties. Neem voor informatie contact op met de GGD of je huisarts om je voor te laten lichten.

 • Leding Sri Lanka is een religieus land.
 • Voor de mannen en vrouwen geldt: draag schouderbedekkende kleding (t-shirt is voldoende).
 • In kustplaatsen zijn korte broeken net boven de knie toegestaan.
 • We raden aan om linnen broeken en dunne longsleeves mee te nemen.
 • Die zijn lang, maar wel luchtig.
 • Bij een bezoek aan een tempel dien je de armen en benen volledig te bedekken.

Aan vrouwen vragen we een dunne sjaal mee te nemen voor een tempelbezoek. Reisverzekering verplicht Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten als je met Simi Reizen reist. De reisverzekering kan via ons worden afgesloten of je kunt dit elders regelen.

Asked By: Dominic Gray Date: created: Jul 06 2023

Wat te kopen in Sri Lanka

Answered By: Chase Hill Date: created: Jul 07 2023

Voor shoppers is er een aantal typisch Sri-Lankaanse producten die je hier voor weinig kunt kopen. Edelstenen, kleding, batik, thee en ambachtelijk vervaardigde meubelen zijn het meest in trek. Voor edelstenen ga je naar Ratnapura, van oudsher dé stek voor glimmende stenen.

Is Sri Lanka de moeite waard?

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de “Welkom Thuis Enquête” die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.

Vertrekdatum: 11/06/2023 Beoordeling: 9 Wij hebben een toptijd gehad in Sri Lanka ! Wat een mooi land en wat hebben we veel gezien. Onze gids Wimal heeft ons heel veel verteld en laten zien en ook alles goed geregeld ter plaatse en vooraf. Zo fijn om altijd een beroep op iemand te kunnen doen die zelf daar is opgegroeid! We hadden ons geen betere reisleider kunnen wensen.

Samen met Kapilla (helper) en Dayan (chauffeur) voelden we ons echt ontzorgd en werden we met de hele groep een soort familie die gezamenlijk een heel mooie reis maakt. We koesteren warme herinneringen aan deze fantastische reis ! Vertrekdatum: 18/12/2022 Beoordeling: 9 Joke: Genoten van deze prachtige goedverzorgde rondreis.

Je krijgt bijna een totaalbeeld van Srilanca. Aanrader. Vertrekdatum: 19/09/2022 Beoordeling: 9 Reiziger: Sri Lanka is een heel avontuur! Het is een land die je aan het denken zet en een land waarbij je thuis weer vakantie nodig hebt om bij te komen van alle ervaringen en indrukken. Het is een land dat je wel gezien en ervaren moet hebben! Zou ik het aanraden aan anderen? JA! Zeker te weten! Vertrekdatum: 19/09/2022 Beoordeling: 9 Jacques: Geweldige reis.

Zeer de moeite waard. Goede organisatie. Prettige reisleider. Vertrekdatum: 05/09/2022 Beoordeling: 9 VINCENT: Sri Lanka heeft al onze verwachtingen ingelost : heel vriendelijke bevolking – steeds een veilig gevoel – een ideale mix tussen cultuur en natuur – we verbleven meestal in toch wel luxe hotels waardoor we telkens uitgerust aan de volgende dag konden beginnen – dat de ontbijten in de prijs inbegrepen waren, vonden wij ideaal om de dag te beginnen – de nationale parken zijn wel héél prijzig maar de moeite om toch te doen (zeker als je zoveel olifanten, zoveel vogels én een luipaard krijgt te zien) – de afstanden tussen de verschillende locaties zijn niet té ver (zo’n 2 tot 3 uur) behalve van Trincomalee naar Jaffna en de terugkeer van Arathnapura naar Negombo (zo’n 7 à 8 uur) maar met onze lokale chauffeur/gids Pradeep, konden we geen betere begeleider hebben, dus een heel dikke pluim voor zijn toewijding, zijn verhalen, zijn stiptheid, zijn zorg voor ons en z’n persoonlijke interesse naar het zoeken van vogels en andere dieren – tevens dank aan onze Nederlandse medereizigers om deze trip zo leuk en aangenaam te maken – we hebben genoten van jullie aanwezigheid.

 1. Oning Aap, jullie hebben ons terug een SUPER reis gegeven !!!! Inge & Vincent Vertrekdatum: 25/07/2022 Beoordeling: 9 Kathleen: Een zalige reis naar een land met vriendelijke en gastvrije mensen, lekker eten, prachtige fauna en flora en mooie, kleurrijke tempels.
 2. De stranden waren iets minder idyllisch dan gedacht maar toch is het land zeker een aanrader.
You might be interested:  Que Veut Dire '' En Sms

Vertrekdatum: 11/07/2022 Beoordeling: 8 Nele: Mooie, veelzijdige reis waar elke dag iets anders op de planning staat. Sri Lanka is een prachtig land met veel cultuur en prachtige natuur. De gids/chauffeur brengt je overal heen en geeft voldoende uitleg.

Je voelt je veilig en wordt in de watten gelegd. Wel rekening houden met verschillende uitstappen die niet in de prijs inbegrepen zijn. Vertrekdatum: 09/02/2020 Beoordeling: 8 Rosa: Hele mooie reis waarbij je kennis maakt met alles wat Sri Lanka te bieden heeft: ideale mix van cultuur en bevolking (hindoe/boeddhist/moslim/christ.).

De reisafstanden zijn behapbaar. Ideale mix van cultuur en natuur. Lekker eten en natuurlijk zon (30-35°) en zee in overvloed. Vertrekdatum: 10/11/2019 Beoordeling: 8 Anouk: Sri Lanka is een overload aan groene landschappen, stoepa’s en boeddha’s sudderend onder de loden zon als een lekkere curry.

Vogels, olifanten, apen, vliegende honden, vlinders vergezellen je onderweg in dit kruidige en kleurrijke land vol hartelijke,glimlachende mensen. Vertrekdatum: 10/11/2019 Beoordeling: 9 Bart: Heerlijke vakantie gehad in Sri Lanka! Uitstekende begeleiding door onze reisleider Wimal. Wimal geeft heel duidelijk aan wat je absoluut moet zien en weten en kiest de juiste momenten uit voor de optimale ervaringen.

Onvergetelijk was het tempelritueel bij volle maan. Sri Lanka is een aanrader: geweldige, uitgebreide flora en fauna, veel cultuur met evenveel rituelen, prachtige kust, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Een locale reisleider is echt een toevoeging geweest! Bedankt Koning Aap en Wimal! Vertrekdatum: 17/02/2019 Beoordeling: 8 Monique: een mooi en groen warm land gezien altijd (te ) warm en 1 maal regen op 3 weken i alles is daar natuur,cultuur de zon en de zee vogels en grote dieren in de N P Vertrekdatum: 11/11/2018 Beoordeling: 9 Marian: Prachtige reis met een goede afwisseling in het programma wat betreft het bezoeken van tempels, natuurparken, dorpjes.

 • Uitstekende reisbegeleiding.
 • Een ontspannen reis met ook gelegenheid om zelf op stap te gaan.
 • Vertrekdatum: 11/11/2018 Beoordeling: 8 Fred: Drie weken Sri Lanka gaf ons en goed beeld van dit prachtige (ei)land.
 • Niet in de laatste plaats door de enthousiaste en deskundige Nederlandse en Sri Lankaanse reisleiding.

Opmerkelijk was dat in deze groepsreis veel rekening werd gehouden met persoonlijke wensen. Zo kon de door ons gewenste treinreis moeiteloos in het programma opgenomen worden. Fred Vertrekdatum: 08/07/2018 Beoordeling: 8 Marianne: Als je naar Sri Lanka wil gaan, dan heeft Koning Aap daar een hoogst interessante rondreis voor : zeer divers in natuur, cultuur.

Tal van optionele activiteiten. Je betaalt wel wat, maar je krijgt absoluut waar voor je geld, meer zelfs : het is als een reis die blijft duren. Marianne Vertrekdatum: 07/01/2018 Beoordeling: 8 Cornelia: Wij hadden een fijne reis met een fantastische reisleider en hebben het prima naar ons zijn gehad.

Wel vinden we dat er in de hotels erg veel achterstallig onderhoud is waar nodig na moet worden gekeken. We hoeven geen sterrenhotel maar dat alles een beetje heel is zou wel fijn zijn. Vertrekdatum: 12/11/2017 Beoordeling: 5 Frank: Te wisselend niveau hotels.met geluk een goede kamer.

 • Aanbod activiteiten uitstekend.
 • Nederlandse reisleider prima en aardig.
 • Lokale gids om te huilen.
 • Slecht engels, onverstaanbaar.
 • In gids staat moesson in het oosten tot eind oktober, dat blijkt eind december te zijn.
 • Vertrekdatum: 15/10/2017 Beoordeling: 8 Ria: Topreis naar een topbestemmimg.
 • Sri Lanka is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking en je kunt er heerlijk eten.

De reis biedt voldoende afwisseling tussen cultuur en natuur. De wandeling in de Horton Plains en de klim op de Leeuwenrots zijn aanraders. De wildparken zijn prachtig en de tempels en boeddhabeelden vervelen geen moment. En als het weer meezit zijn de stranden ook zeer prettig.

 • Ortom, voor elk wat wils.
 • Ga dat zien! Vertrekdatum: 17/09/2017 Beoordeling: 8 Sander: Fantastisch mooie reis door een mooi en divers land.
 • Veel natuurschoon, en een mooie cultuur en goed eten.
 • Zeer vriendelijke mensen.
 • Soms wat vuile steden, maar het land is nog in ontwikkeling dus dat wordt alleen maar beter.

Vertrekdatum: 17/09/2017 Beoordeling: 8 Patrick: Een prachtige rondreis door een zeer verrassend Sri Lanka ! Vertrekdatum: 17/09/2017 Beoordeling: 10 Gerardus Hendrikus: Olv onze geweldige reisbegeleidster Heleen hebben we een onvergetelijke reis gemaakt.

 1. Veel meer gezien en gedaan dan we hadden gehoop.
 2. We zijn haast weer aan vakantie toe.
 3. Een schitterend, groen, land met bijzonder vriendelijke mensen.
 4. Veel bezienswaardigheden, geschiedenis en cultuur.
 5. Wij kunnen deze reis van harte aanbevelen aan iedereen die nieuwsgierig is naar het ontdekken en leren kennen van een land wat zoveel verschilt van het onze.
You might be interested:  État Grippal Que Faire

Er valt heel veel te ontdekken en vast te leggen in geheugen en op foto’s. Vertrekdatum: 16/07/2017 Beoordeling: 9 Geertrui: Sri Lanka biedt een ideale mix tussen cultuur en natuur. Onze lokale reisbegeleider deed soms kleine aanpassingen aan het programma waardoor we vaak iets extra’s beleefden.

Er wordt voor grote hotels gekozen. Deze zijn vezorgd maar wel vaak ongezellig. Vertrekdatum: 16/07/2017 Beoordeling: 8 Reiziger: “Nederlandstalige” reisbegeleiding is meerprijs niet waard omdat alle uitstappen toch nog gewoon doorgaan met een lokale, in ons geval, Engelstalige gids. Vertrekdatum: 12/02/2017 Beoordeling: 6 Reiziger: Gemaakte opmerkingen zijn niet bedoeld om op de website te plaatsen.

Vertrekdatum: 08/01/2017 Beoordeling: 8 Jacques: Ik heb een reeks cartoons getekend over onze reiservaringen en indrukken. Ik stuur die eerstdaags via de reisleider naar jullie op. Vertrekdatum: 17/07/2016 Beoordeling: 8 Reiziger: prachtige manier om het Indisch continent een beetje te leren kennen.

Zeer vriendelijke bevolking, uitgebreide mogelijkheid om Sri Lanka ‘volledig’ te leren kennen. Het had nog wel iets actiever mogen zijn. Vertrekdatum: 17/07/2016 Beoordeling: 8 Philippe: Een zeer geslaagde eerste ervaring met Azië, ondanks dat Sri Lanka nog een land in ontwikkeling is. Vertrekdatum: 07/02/2016 Beoordeling: 7 Freddy: Mooie hotels, mooie kusten, een vriendelijke bevolking.

Kortom : een aanrader. Vertrekdatum: 15/11/2015 Beoordeling: 8 Winfried: Opnieuw een heerlijke ontdekkingsreis met onverwachte momenten en ontmoetingen. Een geweldige mix van natuur, cultuur en luxe. Wij zijn door onze gids uit Sri Lanka op een indrukkende manier door zijn land geloodst.

 1. Hij heeft ons deelgenoot gemaakt van zijn Sri Lanka en dat heeft verrassende inzichten opgeleverd zowel mbt de natuur, cultuur als ook de historie van dit mooie land.
 2. Het programma was weer eens vol maar door af en toe te kiezen voor onze eigen weg hebben we ook aan onze eigen ideeën en verwachtingen invulling kunnen geven.

Sri Lanka is een geweldige ervaring, zeker de moeite waard om tot je te nemen! Met een een levenservaring rijker terug in Nederland. Vertrekdatum: 25/10/2015 Beoordeling: 8 Anthony: Een perfecte mix tussen cultuur en natuur. Sri Lanka is een mooi en reisvriendelijk land vooral dankzij zijn superlieve mensen.

De gekozen periode waarin ik er reisde was misschien niet de allerbeste, maar al bij al viel het weer mee en het heeft zo ook wat extra charme. De stranden zijn prachtig en snorkelen is er een aanrader. Mijn absolute hoogtepunten waren de leeuwenrots en horton plains. Voor wie nog mocht twijfelen, dit had ik niet willen missen!!! Vertrekdatum: 02/08/2015 Beoordeling: 5 dimitri: Een land dat veel mooier en properder is dan vb India.

Wel niet zo veel cultuur, en je merkt dat het een land in opbouw is. Aangezien de oorlog er pas 5jaar geleden afgelopen is. Het noorden van het eiland is te verwaarlozen, het zuiden is veel leuker en interessanter. Als je sri lanka zou doen, kies dan voor de reis van 16dagen.

 1. Vertrekdatum: 19/07/2015 Beoordeling: 8 Egbert Jan: Een gevarieerde reis met goede reisbegeleiding.
 2. We reisden met een goede bus met een kundige, veilige chauffeur.
 3. We hadden het geluk twee festivals te zien! Vriendelijke, niet opdringerige bevolking.
 4. Vertrekdatum: 19/07/2015 Beoordeling: 9 Stella: Een prachtige reis, met een afwisseling van natuur en cultuur.

De meeste hotels waren goed tot luxe. Deze reis is zeker een aanrader. Genieten pur sang! Vertrekdatum: 12/07/2015 Beoordeling: 8 Thijs: Mooie reis met grote afwisseling, prachtig land en vooral héél goed georganiseerd. Onze volgende groepsreis boeken we zeker weer bij Koningaap.

Vertrekdatum: 12/07/2015 Beoordeling: 9 Noël: Sri Lanka is een mix van Zuid-Oost Azië qua cultuur, landschap, godsdienst. Zeker de moeite waard. Goeie reisbegeleiding en transport. Vriendelijk volk die Singalezen. Vertrekdatum: 12/07/2015 Beoordeling: 6 Ilse: Sri Lanka is een land met vele bezienswaardigheden maar je moet voor elke uitstap, elk bezoek, betalen, Vertrekdatum: 05/07/2015 Beoordeling: 8 Franciscus: Een heerlijke reis door Sri Lanka met mooie wildparken, landschappen en tempels waar indrukwekkende ceremonies plaatsvonden.

Een mooi, schoon, vriendelijk en bedrijvig land waarin je je als gast absoluut veilig voelt. Mooie witte stranden waar je aan de vloedlijn van je diner kunt genieten. Geweldige Nederlandse reisbegeleider, lokale reisbegeleider en chauffeur van de bus. Veel te zien, veel te doen en toch een heerlijk relaxt gevoel.

 • Wij raden iedereen die van cultuur en natuur houdt, deze reis van Koning Aap van harte aan.
 • Frans en Ellen.
 • Vertrekdatum: 15/02/2015 Beoordeling: 8 Kees: We hebben erg genoten van onze indrukwekkende reis door Sri Lanka.
 • Een echte aanrader voor mensen die echte indrukken van het land willen opdoen en die van de mooie flora en fauna houden en natuurlijk te vergeten de cultuur.

Vertrekdatum: 03/08/2014 Beoordeling: 8 Wendy: Ik heb genoten van de vriendelijke mensen in Sri lanka. De reis had een mooie afwisseling tussen natuur, cultuur en rustmomenten. Hoogtepunten waren de Perahera in Kandy, de safari’s en het snorkelen bij Trincomalee.

Vertrekdatum: 20/07/2014 Beoordeling: 8 Jacques: Prima reis. Heb echter wel de vrijheid genomen om niet aan alle tempelbezoeken deel te nemen. Programma is wel erg vol. Maar kon ik dus verlichten door niet aan alles mee te doen. Je zit toch van ca.9 – 16 uur in het busje. Jammer was dat we slechts één nacht in het River Camp waren.

Prachtige lokatie in tenten.4 dagen in Triconawee vond ik veels te lang.2/3 was meer dan genoeg. We hebben als groep de reis ook aangepast van 4 dagen naar 3 en daardoor 1 nacht in Negombo erbij gekregen. We moesten daarvoor wel een nacht extra bijbetalen.

 1. Vertrekdatum: 06/07/2014 Beoordeling: 9 johan: sri lanka is een opvallend mooi land.
 2. Zeer mooie natuur, en vooral zeer vriendelijke mensen.
 3. Vertrekdatum: 06/07/2014 Beoordeling: 9 Martijn: Door deze reis krijg je een goed beeld van Sri Lanka.
 4. Echt een aanrader om naar toe te gaan.
 5. Vertrekdatum: 16/02/2014 Beoordeling: 7 Reiziger: nee Vertrekdatum: 16/02/2014 Beoordeling: 8 peter: Wij hebben beiden genoten van deze afwisselende reis, al komen er inderdaad wel aardig wat excursiekosten bij.

Maar de walvistocht en Udawelawe-wildpark waren iedere cent dubbel waard. Voor de opgravingen moet je ook nogal betalen en dat is niet ieders “piece of cake”.Ik persoonlijk zie daar niet zoveel in dus heb de laatste excursie geskipt. Veel afwisseling :cultuur, natuur en relaxen aan het strand in fraaie hotels.

Related Question Answers